Beroepenmarkt 2024: Wie helpt er mee?

Al jaren organiseert het LRC een beroepenmarkt. Aankomend najaar op dinsdag 26 november 2024 is de volgende editie! We zijn op zoek naar leden voor de oudercommissie.

Al jaren organiseert het LRC een beroepenmarkt. Misschien heeft u wel eens een workshop verzorgd of heeft u er verhalen over gehoord van uw zoon of dochter.

Om het jaar organiseren we een Beroepenmarkt en aankomend najaar op dinsdag 26 november 2024 is de volgende editie!

Het is een activiteit voor leerlingen vanaf leerjaar 4 in het kader van loopbaanbegeleiding (LOB), richting studiekeuze en als facultatief onderdeel van het LOB-programma. Leerlingen gaan in gesprek met een ouder over het beroep dat hij of zij uitoefent: van fysiotherapeut tot ICT-er, van arts tot theaterregisseur tot zelfstandig ondernemer. Dit helpt de leerlingen om meer zicht te krijgen op wat ze zelf in de toekomst willen en kunnen gaan kiezen, of juist niet.

Oproep oudercommissie

De beroepenmarkt organiseren is een enorme klus, maar wel één die veel voldoening geeft. Als decanen worden we geholpen door ouders, die dit vrijwillig doen naast hun werk.
Wij zijn op zoek naar ouders die ook enthousiast worden van het organiseren van een evenement dat een bijdrage zal geven aan de toekomst van onze kinderen/leerlingen.

Hieronder een overzichtje van hoe de taken grofweg verdeeld zijn.

  • Decaan - aansturing, leerling communicatie en overige projectklussen
  • 1 ouder (in samenwerking met roostermaker) - Rooster
  • 1 ouder - beheerder website
  • 1 ouder - oudercommunicatie
  • 2 / 3 ouders - ondersteuning bovenstaande

We werken samen in overleggen, fysiek en online. De eerste fysieke start/brainstormbijeenkomst zal vrij snel na de schoolvakantie plaatsvinden buiten schooltijd.

Als u interesse heeft, én 26 november in ieder geval kunt, mail dan uiterlijk 16 september naar: hven@lrc.nl.

Bent u die ouder met een inspirerende loopbaan of een mooi beroep? Dan zijn wij op zoek naar u!

Vindt u het leuk om te vertellen wat u met uw studie of opleiding bent gaan doen? Over welke talenten je moet beschikken voor uw functie, hoe leuk uw beroep is en wat je ervoor moet doen om dat beroep uit te oefenen?

Er zijn twee mogelijkheden om deel te nemen: met een interactieve presentatie (de College Tour, duur 20 minuten) of met een kraampje op het beroepenplein. Meer info hieronder vindt u in de digitale formulieren hieronder.

Elk beroep is welkom. We hopen een breed aanbod te hebben (MBO,HAVO, VWO)

Ook ouders die al eerder hebben meegedaan, zijn van harte welkom.

Aanmelden: Beroepenplein https://forms.office.com/e/LXW18y8aHj
Aanmelden: College Tour https://forms.office.com/e/nAkerrjagy

Ook interessant

Het LRC is geconfronteerd met een vervelend incident. We werden door leerlingen van onze school op de hoogte gebracht van het feit dat er via WhatsApp een lijst circuleerde met daarop de pasfoto's van LRC-leerlingen voorzien van persoonsgegevens, een negatieve beoordeling van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen....

Lees verder