Leidsche Rijn College zet zich in voor de lokale gemeenschap

Vrijdag 27 september hebben de personeelsleden van het Leidsche Rijn College hun handen uit de mouwen gestoken tijdens een bijzondere personeelsdag. Onder leiding van de docenten Duits en Informatica stond de dag in het teken van ‘Samen iets betekenen voor de lokale gemeenschap’.

De medewerkers van de middelbare school hielpen op verschillende locaties in en rondom Leidsche Rijn. Basisschool Onder de Bogen, kringloopwinkels Wawollie en Emmaus Domstad, en verzorgingshuis Rijnhoven konden rekenen op enthousiaste hulp. Andere teams zetten zich in bij Moestuin De Haar, het Maximapark, Natuurmonumenten en voetbalvereniging VV De Meern. De presentatie van een Bingo-spelletje of banken schoonmaken in het park, niks was te gek! De sfeer was positief en de motivatie hoog.

“Als school staan wij midden in de samenleving,” zegt Dave (Duits docent) van het Leidsche Rijn College. “Het is mooi om met elkaar iets te doen dat niet alleen ons verbindt, maar ook direct ten goede komt aan anderen in de omgeving.”

De dag werd afgesloten met een feestelijke bijeenkomst bij Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens. Zowel deelnemers als de betrokken organisaties kijken met voldoening terug op een geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Ook interessant